CMDB – Configuration Management Database

Skab overblik over din IT-forretning

Vores Configuration Management tool giver dig værktøjet til at kunne dokumentere hele din IT-infrastruktur. Alle enheder, som registreres i vores Configuration Management System, gemmes som Configuration Items

servicedesk ITIL illustration

Få overblik over alle enheder

Vores system kan nemt tilpasse data modellen til alle typer af enheder så man kan udføre Configuration identification og configuration control med It-services, computer systems, operating systems, software development, applikationer, osv.

Man kan registrere alle former for enheder i systemet, som gemmes som CMDB data.

Configuration Management som analyseværktøj

CMDB kan med fordel anvendes i forbindelse med Service Management f.eks. til bedre at kunne lave analyse på Incidents. Tilsvarende kan driftafdelingen anvende CMDB’en understøttende for Problem- og Change Management processen, når der skal laves Root analyse, Impact analyse og risikovurdering.

Hvad er CMDB

CMDB er en forkortelse for Configuration Management Database, og er en fundamental element i ITIL-frameworkets Asset- & Configuration Management.

CMDB bruges til at få overblik over og holde styr på Assets, som Hardware, Software, netværk, dokumentation og de Business Services som leveres til forretningen.

Alle enheder oprettes i vores Configuration Management System som Configuration Items CI. Systemet hjælper virksomheder med at få skabt overblik over IT-infrastrukturen fra top til bund. Det handler om at få identificeret de services, som leveres til forretning.

Ved fejlsøgning hjælper det også at kunne se sammenhænge mellem Business Services, Technical Services og komponenter.

Læs mere om Asset Management
CMDB centrale funktioner illustration

Centrale Nilex CMDB funktioner

Opbygning af CMDB illustration

Opbygning af Configuration Management Database

Du kan oprette dine Business Services, Technical Services og Components som Configuration Items.

Ved at lave relationer mellem disse, så får du et fantastisk overblik over sammenhængene i din IT-infrastruktur. Informationer som IT-afdelingen bredt kan gøre gavn af, som understøttende for de ITIL processer man har implementeret.

Configuration Management Database relationer

Når du opbygger en relationel Configuration Management Database, så kan du hurtigt skabe dig et overblik over sammenhænge og afhængigheder i din IT-infrastruktur.

Dette hjælper både supporteren, som får henvendelsen om problemer eller nedbrud på et forretningssystem, og det hjælper driften til hurtigt at genetablere servicen.

CMDB relationer illustration

CMDB relations fra Nilex Service Platform